Luka Koper zaključila z zmago

1. DOL - Zelena skupina - 5. krog

Luka Koper : Zgornja Gorenjska 3:2 (25:20; 25:21; 19:25; 21:25; 16.14)

Luka Koper: Gržinič, Šantelj 9, Kušar, Radešič (L), Radulj 1, Dodič 12, Nedoh 12, Kocet 16, Jovič 7, Cep 4, Kaker 11. Trener Zoran jerončič

Zgornja Gorenjska: Avsenik (L), Tučen 4, Lužovec 22, Košak 4, Pogočar 7, burja (L), Marzidovšek 11, Langus 1, Zorman 7, Humarca 8. Trener Iztok Kšela

Igralke Luka Koper so se od sezone 2016-17 v domači dvorani poslovile z zmago nad ekipo Zgornje Gorenjske.

Tekmo so bolje začele gostje in povedle, vendar so domačinke z blokom Lane Jovič najprej izenačile in s servisom Vite Kocet povedle. Ravno servis je bil glavno orožje domače vrste, ki so skozi prvi set rezultat nadzirale in niso dovolile gostjam, da bi se jim približale. Prvi set je z blokom zaključila Kakerjeva.

Z dobrim serviranjem so varovanke Zorana Jerončiča nadaljevale tudi v drugem setu, kjer so že povedle na 15:6. Toda sledil je padec in gostje so to s pridom izkoristile in se domačinkam približale že na 21:20, vendar preobrat jim ni uspel in domači navijači so se že veselili vodstva z 2:0.

Tudi tretji set so boljše začele domačinke in vodile že z 8:3. Po tehničnem odmoru pa je sledil popoln mrk v domači vrsti. Igralka Luke Koper so grešile v vseh elementih odbojkarske igre ta ko da je bil rezultat pri drugem tehničnem odmoru že 16:10 za igralke Zgornje Gorenjske, ki so nato prednost administrirale do konca seta in rezultat znižale na 2:1.

V četrtem setu smo spremljali enakovreden boj za vsako žogo. Najprej so vodile domačinke, vendar je bil rezultat bil izenačen že na 9:9. V nadaljevanju so gostje pritisnile na plin in rezultat izenačile na 2:2.

Tako je po slabih dveh urah igre sledil še peti, skrajšan set. S hitro in raznovrstno igro so igralke Zgornje Gorenjske povedle in v končnici seta vodile že z 14:8. Po napaki na servisu najboljše igralke Lužovec, uspešnem bloku Neje Nedoh in napadu Lare Dodič je gostujoči trener vzel prve pol minute odmora in poskušal prekiniti naval domače ekipe. Po odmoru je domača organizatorka igre poskrbela z asom za znižanje na 12:14. Po vnovični napaki Špele Lužovec in uspešnem napadu Lare Dovič so se domači navijači že veselili izenačenja na 14:14. Za vodstvo je nato z asom spet poskrbela Lana Jovič. Tako željeno zmago je domači vrsti prinesla z uspešnim napadom Vita Kocet, ki je na korektorskem mestu odlično nadomestila poškodovano domačo kapetanko Dajano Lucas.

foto: Leon žibret