ČLANICE PONOVNO ODLIČNE (1B. DOL)

V 11. krogu 1B. državne odbojkarske lige so igralke Luke Koper na domačem parketu ponovno slavile. Ekipo TPV Volley Novo mesto so premagale z rezultatom 3 : 0 v nizih. Po tekmi je podala izjavo centralna blokerka, Taisiia Khorolska: "Ekipa Novega mesta je mlada ekipa, z dobrim servisom in napadom. Mi smo se držale načrta in dobro odigrale tekmo. Hvala vsem navijačem, ki so prišli in nas spodbujali."

POROČILO TEKME:
Na servisu je začela domača igralka Pavić. Gostujoča ekipa je povedla z rezultatom 3 : 0.  Nato je na račun odličnih servisov Trobec koprska ekipa povedla za točko (6 : 5). Igra je bila v začetku prvega niza precej izenačena. Na strani Kopra sta zaključevali Pavić in Đukić ter Koper pripeljali do vodstva 11 : 8. Na strani gostujoče ekipe je dominirala Kogelnik. Napake na servisu domače ekipe in neubranljivi bloki Novomeščank so gostujoči ekipi prinesli točke za izenačenje (12 : 12). Novo mesto je nato povedlo (16 : 18), vendar so si Koprčanke s kvalitetno igro priigrale novo prednost (21 : 19). Prvi niz se je zaključil v prid domače ekipe z rezultatom 25 : 22.

Drugi niz so s servisom otvorile igralke TPV Volley Novo mesto. Koprčanke so s konstantami servisi Dakič, podajami igralke Lenart ter bloki Khorolska-Đukić povedle z rezultatom 4 : 0. Igralke Luke Koper so si  z malo lastnimi napakami in veliko bolj napadalno igro kot v prvem nizu priigrale vodstvo tudi v sredini drugega niza (11 : 6). Na strani Novega mesta so bile nosilke igre Drkušić, Žarn ter Bošeska. Domače igralke so drugi niz, po zmagovitem napadu Pavić, dobile veliko razliko 25 : 13.

Tretji niz je začela s servisom koprska ekipa. Začetek niza je bil izredno izenačen, predvsem na račun raztresene igre domačink. Na strani domače ekipe je zanesljivo servirala Lenart in pomagala soigralkam do prednosti za pet točk (11 : 6). Na strani Novomeščank sta tempo igre še naprej stopnjevali Drkušić ter Bošeska. Koprčanke pa je z odličnimi akcijami, tako na servisu kot v napadu vodila igralka Pavić (15 : 8). Bloki Khorolske pa so Koprčankam prinesli še dodatno vodstvo (18 : 9). Na krilih kapetanke Trobec so varovanke Kalca zmagale tudi v tretjem nizu z rezultatom 25 : 13.